eylemden bahsetmek isterdim ama

gazetede gördüğüm haber (pedagog barış çiçek'in "sesimi duyan var mı?"  kitabı için yaptığı bir deney var, 10 yaşında bir kız çocuğu olarak internetteki sohbet odalarına girip bir saat içinde 42 cinsel ilişki teklifi alması üzerine ve muhabir de aynı yolu deneyerek 12 yaşındaki ayla'yı sohbet odasına sokup yarım saat içinde çiçek'in ulaştığı rakamlara geliyor) üzerine tarif edemediğim duygular içersindeyim. o sebeple şunlara göz atmalı, okuyup yazıyorsak bir şeylerin bilincinde olmalı ve bunu aktarmalıyız diyorum. eylem kısmını da ileriki saatlere veya günlere bırakıyorum.

yine habere ve araştırmalara göre türkiye'de google'da en çok aranan kelimelerden biri de "child porn" ayrıca daha bugün gazetede 46 yaşındaki bir öğretmenin yanılmıyorsam ilkokul 2'ye giden kız öğrencileri soyup elle taciz ettiğine dair bir haber vardı. o yüzden şu hatuna katılmadan edemiyorum:

Slutwalk Toronto 040
(toplum "tecavüz etme"den çok "tecavüze uğrama"yı öğretiyor)

bunlar da pedofiliyle ilgili reklamlar, oldukça iyiler bana kalırsa; çünkü afişin asılı olduğu yerde ışıkları kapattığınızda ikinci, fosforlu olan resim görünüyor:


(ışıkları kapatın ve annie'nin karanlık korkusunu yenmesine yardım edin
pedofili, görmeyebilirsin ama gerçekleşiyor olabilir)




(bu, burada olmamalı. ama bazı insanlar bunu göremiyor gibi davranıyor.)







2 yorum :

Neşe dedi ki...

Aklı başında bir insan çocukları böyle şeylere alet etmekten nasıl zevk alabilir, gerçekten anlamıyorum. Bunun cinsellikle falan da alakası yok bence. Daha çok bu kişilerin ruhsal bozukluklarından kaynaklanan bir durum. Dahası bizim açımızdan bile mide bulandırıcı olan bu olaya maruz kalan çocukların yaşadıkları travmayı düşünemiyorum bile.

ekin dedi ki...

ben oprah ablacığımızın programında izlemiştim ki tedavi olmuş olan pedofilileri karşısına almış konuşuyor falan. adama dedi ki şimdi seni 13-14 yaşlarında bir grup kızla aynı odaya koysak bi şey yapar mısın? adam da bi süre düşünüp kendime hakim olamayabilirim dedi. günlük hayatında öyle kalabalık bi grup gördüğünde napıyorsun dedi. ortamdan uzaklaşmaya çalışıyorum diye cevap verdi o da. yanisi, tedavi bile olmuyorlar. sadece kendilerine hakim olmaya başlıyorlar da. çok fena korkutucular.